KIJAMET JE TEK POČEO Sneg zavejao Srbiju, u ovim delovima biće i do POLA METRA, a najgore nam sledi za nekoliko dana!

Srbija se probudila pod snegom, a na nekim mestima već je stvoren „beli pokrivač“

Večina onih koji su jutros krenuli na posao, načinili su smrknut izraz lica. Sneg je počeo da veje u toku noći i do ovog momenta nije prestao da pada.

Najkritičnije je u planinskim i brdovitim krajevima, a neka sela u kopaoničkom, zlatiborskom i sjeničkom kraju, već sada su potpuno odsečena od sveta.

Loading...

Sneg pravi probleme i na magistralnim i regionalnim putevima, pa se vozačima preporučuje da voze pažljivo, da prilagode brzinu vremenskim uslovima i da nikako ne kreću na put bez zimske opreme, naročito ako su naumili ka brdovitim odredištima.

U ponekim gradovima Srbije putarske službe za čišćenje snega su na terenu, a problema u saobraćaju u gradskim sredinama nema.

U Beogradu sneg veje ceo dan, a tokom predvečerja je pojačan intenzitet padavina. Osim uobičajenih gužvi koje se obično u prestonici stvaraju petkom u popodnevnim časovima, saobraćaj se odvija normalno.

U narednih nekoliko dana području Balkana prete snežne padavine. Oko pola metra snega se očekuje u Dinarskim planinama na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok se slične količine snega očekuju i u delovima Srbije i Rumunije.

Snežne padavine neće zaobići ni Crnu Goru, kao i severne delove Albanije, gde se isto očekuje oko 50 cm snega.

Sneg će padati u istočnom delu Hrvatske, severnoj Srbiji i delovima Rumunije, gde će biti između 15-25 cm snega.

Umerene snežne padavine se očekuju i u Mađarskoj i Sloveniji, prenosi severe-weather.eu.

Izvor: Alo.rs/M.Ž. Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *