KATAKLIZMA U GRČKOJ: Skijatos potpuno potopljen, akcija spasavanja u toku; Na Eviji nestalo troje ljudi(VIDEO)

Retki mediteranski uragan (Medigan) „Zorba“ u Grčkoj doneo je snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nastalo troje ljudi

Grčko ostrvo Skiatos dugo slovi za jednu od najpopularnijih destinacija za odmor, ali nakon udara retkog mediteranskog uragana (Medigan) „Zorba“ potpuno je poplavljeno.

Visina vode dostiže i do nekih prozora, a kretanje je trenutno moguće samo uz pomoć viših vozila.

Loading...

„Zorba“ je Grčkoj doneo snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nestalo troje ljudi, kao i južno poluostrvo Peloponez.

 

 


Rojters prenosi da je grčka državna televizija objavila da se na Eviji u gradu Mantudi kao nestali vode mladić i sredovečni par. Navodi se da je služba civilne zaštite pokrenula operaciju potrage i spasavanja. Iz glavnih grčkih luka brodovi ne isplovljavaju, a saobraćaj je poremećen širom zemlje pošto su putevi poplavljeni.

Prema informacijama, vatrogasci su primili više od 1.300 poziva za pomoć u evakuaciji ljudi zarobljenih automobilima i poplavljenim kućama, kao i da bi uklonili oboreno drveće i šut. Služba za civilnu zaštitu izdala je upozorenje da bi nevreme danas moglo da zahvati i severni i centralni deo Grčke, kao i da bi moglo da dođe do pojave blatnih klizišta i poplava u široj oblasti prestonice Atine, gde je u avgustu u požarima stradalo najmanje 99 ljudi.

Niko od naših građana nije zvao konzulat u Solunu, niti ambasadu u Atini – naveli su oni i dodali da su u vezi sa turističkim vodičima, koji se, takođe, nisu javljali.

NA EVIJI NESTALO TROJE LjUDI

Retki mediteranski uragan (Medigan) „Zorba“ u Grčkoj doneo je snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nastalo troje ljudi, kao i južno poluostrvo Peloponez.

Rojters prenosi da je grčka državna televizija objavila da se na Eviji u gradu Mantudi kao nestali vode mladić i sredovečni par. Navodi se da je služba civilne zaštite pokrenula operaciju potrage i spasavanja.Izvor: Tanjung

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *