Još jedna tura medicinske pomoći stigla u Beograd, Brnabić poručila: „Ovo zajedništvo će nam pomoći da sačuvamo živote u Republici Srbiji“ (VIDEO)

Kineski avion sa medicinskom pomoći sleteo je večeras na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“

Večeras se u Srbiju doprema još jedan kontigent medicinske pomoći Srbiji, a na aerodromu Nikola Tesla, dočekala ga je premijerka Ana Brnabić, kao i ambasadorka Kine Čen Bo.

Kineski avion je na beogradski aerodrom sleteo nešto posle 21 sat.

Loading...

Evo večeras, da postoji jedna poruka koju šaljemo, to je poruka solidarnosti i zajeništva – istakla je Brnabić i dodala kako svet postaje jedno u teškim vremenima.

Evropa prolazi kroz teška vremena, i solidarnost je jako važna u ovim trenucima, dodala je premijerka.

– Ovaj let je platila EU 450.000 dolara, let je iz NR Kine poleteo i nosi medicinsku opremu, respiratore, zaštitnu opremu, maske, testove za Covid 19 – dodala je Brnabić.

– Ovo zajedništvo će nam pomoći da sačuvamo živote u Republici Srbiji i zahvalna sam svim kompanijama koje su nam pomogle – naglasila je ona.

– Hvala im što su nam pomogli da svi zajedno, Kina, UN, EU, omogoćimo da sačekamo još jedan u nizu aviona – rekla je Brnabić. EU će pokriti troškove za nJmanje četiri leta, dodaje premijerka.

– Osnovna poruka je zaista zajedništvo i solidarnost u teškim vremenima – zaključuje Brnabić.

 Ambasadorka Kine Čen Bo kaže da je solidarnost najvažnija u borbi sa koronavirusom.

„Današnji događaj dobar je pokazatelj soliranosti“, kaže i dodaje: „Solidarnost je snaga“.

„Virus napada Evropu, i ugrožava naše živote i privredu, mi smo ovde da pokažemo solidarnost sa narodom Srbije“, kaže šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabricio.

On je ponovio da je troškove transporta finansirala EU, kao i da će finansirati naredne letove.

„Znate da sam Italijan moja zemlja je pogođena ovim strašnim virusom, ali sam tu kao Evropljanin da pokažem snagu solidarnosti“, navodi Fabricio.

Izvor: Novosti

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *