JETRA VAM PROPADA, A NAMIRNICU ZA SPAS IMATE U FRIŽIDERU: Svako jutro popijte ovaj napitak i uverite se u njegove ČUDOTVORNE MOĆI (FOTO)

Svi znam da je limun čudotvoran za ljudski organizam, ali kada čujete ovo…

U nastavku pogledajte zašto biste svako jutro trebali početi sa čašom tople limunade:

FOTO: AP – Sveža limunada

1. Radi čuda za vaš probavni sistem

Loading...
FOTO: PROFIMEDIA

Često se kaže kako je zdrav probavni sistem kamen temeljac dobrog zdravlja. Limuni su važan izvor pektin vlakana koji su potreban za dobro zdravlje debelog creva, tako da čaša tople limunade svakog jutra djeluje kao dobar start za vaš digestivni sistem, podsećajući ga na eliminisanje akumuliranog otpada iz prethodnog dana.

2. Limunova voda – dehidracijska terapija

FOTO: PROFIMEDIA

Svi znamo kako je najvažnije za lepu kožu da pijemo dovoljno vode. Međutim, još je bolje ako tu vodu pretvorite u limunovu vodu. Budući da limun sadrži snažne antioksidante, uoči ćete pad bakterija i bora te glatku kožu koja izgleda zdravije zbog detoksikantske koristi  koju pruža limunova voda.

4. Limun je najbolji prijatelj vaše jetre

Čuvanje jetre je jedna od najvažnijih stvari koju možete učiniti za svoje zdravlje, a pijenje vode s limunom može pomoći da vaša jetra funkcioniše bolje. Kao i ispiranje toksina povećanjem enzimske funkcije, limunska kiselina koja se nalazi u limunovima takođe pomaže u razgradnji štetnih bakterija.

Svi znamo da su banane bogate kalijumom, ali da li znate da se ovaj mineral nalazi i u limunu. Pijenje vode s limunom će vam pomoći, da vaše srce, mozak, bubreg i mišići bolje rade.

6. Jedan limun dnevno, drži doktora podalje od kuće

Dokazano je da oni koji piju limunovu vodu su manje skloni prehladi. To je uglavnom zbog koncentracije vitamina C, nesumnjivog branitelja protiv virusnih infekcija i slabosti imunološkog sistema.

7. Smanjuje nivo kiselosti organizma

Pijenje limunove vode smanjuje razinu kiselosti organizma, što zauzvrat pomaže vašem telu u uklanjanju štetne mokraćne kiseline koja može uzrokovati upalu i dovesti do teških oboljenja.

8. Ravnoteža Ph-a

S obzirom da su limunovi, kiseli po prirodi, možda ćete biti iznenađeni kada saznate da kada se jednom unese u krvotok, limunska voda zapravo ima alkalizacijski efekat na tkivo tela. Zašto je to dobra stvar? Iako nam je potrebna kiselina za pomoć u varenju hrane, važno je uravnotežiti odnos pH-a našeg tela, jer previše kiseline dovodi do bolesti, visokog holesterola, dijabetesa i što je najgore Kancera.

9. Ubrzajte metabolizam

Limunska kiselina pomaže u ubrzavanju metabolizma tela. Osim toga, posjeduju pregršt vlakna koja imaju učinak smanjenja želje za hranom.

10. Za jutarnju energiju

Mnogi od nas kad im zafali energije, oslanjaju se na jutarnju kafu. Međutim, kad zamenite jutarnju kafu čašom tople limunade, za samo 2 nedelje ćete primetiti razliku. Osećat ćete se sveži i zdravi i više nikada nećete ni pomisliti na kafu.

Izvor: Espreso.rs / Novi.ba

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *