Izložba “I ovo je Srbija” od utorka u Kragujevcu

U utorak, 12. februara u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji biće otvorena izložba u organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu „I ovo je Srbija“.

Na otvaranju izložbe čiji je autor Zoran Cvetković, govoriće akademik Dragan Škorić, predsednik Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.

Putovanja i posete udaljenim seoskim naseljima Zoran Cvetković započeo je 2011. godine, sa namerom da snimi što je moguće više dokumentarnih fotografija i napiše putopisne reportaže o mestima i ljudima, koje je posetio. Tokom tih godina posetio je više od 300 udaljenih, delimično, ili potpuno napuštenih sela, i snimio više od 15.000 fotografija. Na predlog akademika profesora Dragana Škorića, predsednika akademijskog Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, u maju 2018. izložba „I ovo je Srbija“ otvorena je u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu. Cilj autora izložbe je da fotografijama i kratkim pričama prikaže nepoznate, ili zaboravljene delove Srbije. Nakon Beograda, izložba je gostovala u Nišu, Žagubici i Smederevu, a sada, zahvaljujući Centru za naučnoistraživački rad Univerziteta u Kragujevcu, biće priređena i u Kragujevcu.

Loading...

Svi zainteresovani posetioci će biti u mogućnosti da izložbu pogledaju do 22. februara 2019. godine u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu.

Izvor: ritamgrada

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *