IZBACILI GA IZ KLUBA, A ONDA SE VRATIO SA KALAŠNJIKOVIM: Izrešetao obezbeđenje, a onda ZAPUCAO i na policiju! Evo kako je pripadnik MUP sprečio MASAKR U NIŠU!

Spread the love

Nišlija Ivan P. (32) zapucao iz automatskog oružja nakon što su ga bezbednjaci udaljili iz lokala, savladali ga policajci, koji su morali da ga upucaju u nogu, a potom i razoružaju

Policajac Miloš Milošević operisan je i uspešno se oporavlja posle pucnjave u Nišu, kada je sprečio masakr ispred lokalnog kafiča Manila! Tri osobe teže su ranjene, dok su još tri zadobile lakše povrede od rikošeta, kada je osumnjičeni I. P. kalašnjiovim zapucao po obezbeđenju ovog kluba.

Stravičnom događaju prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I. P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta.

Ivan P. se posle toga ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca prema radniku obezbeđenja (30) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (37) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno s njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša – kaže portparolka niške policije Nataša Zorić Živanović.

FOTO: MARKO SMILJKOVIĆ

 

Policajci, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića na Trgu kralja Milana, odmah su intervenisali.

Međutim, dolaskom na lice mesta osumnjičeni Ivan. P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policajca Miloševića (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povređana još dvojica policajaca.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice

Koliko je čitava scena bila filmska, govori i činjenica da je Ivan P. stigao na trg i odmah počeo da puca prema kafiću, a u pravcu okupljenih ispred lokala. U gluvo doba noći, pucnji su probudili na stotine građana koji žive u blizini.

FOTO: MARKO SMILJKOVIĆ

Osumnjičeni je pucao i na policajce i tada je ranio policijskog službenika M. M. (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja tako što je skočio je na njega. Prilikom intervencije, lakše su povređena još dvojica policajaca. U takvim nezabeleženim okolnostima policajci su odgovorili na napad i ranili Ivana P. u desnu nogu, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice – pojašnjava Zorić Živanović.

Kako Kurir saznaje, dvojica muškaraca koja su bila u društvu Ivana P. pobegli su nakon pucnjave i za njima se intenzivno traga.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom sudu.

Izvor: Kurir.rs

Ranjen u grudi
Policajac operisan

 

Kako je Kuriru rečeno u Hitnoj pomoći, policajac je ranjen u noge, zbog čega je operisan u Kliničkom centru i sada je stabilan. Na ortopedskoj klinici se nalazi i radnik obezbeđenja i Ivan P., koji je pucao. Oni su na odeljenju intenzivne nege, koje obezbeđuju brojne policijske snage.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *