Ivana pobedila na mitingu Dijamantske lige u Lozani

Najbolja srpska atletičarka je skokom u četvrtoj seriji od 6,79 metara došla do pobede na početku sezone na otvorenom

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske Lige u Lozani sa rezultatom 6,79m koji je ostvarila u četvrtoj seriji i tako osvojila maksimalnih osam bodova, i siguran plasman u finale.

Drugo mesto osvojila je Amerikanka Šakela Saunders sa 6,68m, dok je olimpijska šampionka Tiana Bartoleta sa rezultatom 6.65m zauzela treće mesto.

Loading...

Zadovoljni smo pobedom i rezultatom, s obzirom da je ovo bio prvi Ivanin nastup posle povrede. Ivana je već u prvoj seriji imala peh, gde je prilikom odraza osetila blagi bol u stopalu zbog neodgovarajuće daske, a interesantno je da su se i sve ostale atletičarke požalile na dasku. Iz istog razloga Britanka Šara Proktor bila je primora da odustane od daljeg nastupa, dok je Ivana odmorila petu seriju. Iz Lozane idemo direktno na miting u London, gde će Ivanu pregledati doktor Jovan Đurović i tamo ćemo zajedno odlučiti da li će nastupiti u Londonu. Najvažnije je da je Ivana današnjim nastupom obezbedila mesto na finalnom mitingu u Briselu- istakao je trener Obradović.

Izvor: Novosti

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *