HOROR U hlebu našli rep pacova! 

Porodica Bulatović strahuje od trovanja proizvodom iz lokalne pekare. Vlasnik zanatske radnje negira propust.

Jelena Bulatović (29) danima ne može da se oporavi nakon što je hlebu kupljenom u pekari u okolini Leskovca pronašla rep pacova. Zbog mučnine je morala da zatraži pomoć lekara, a cela porodica strahuje od mogućih posledica, jer su hleb, osim Jelene koja je u šestom mesecu trudnoće, jele i njene ćerke stare tri i sedam godina.

Vlasnik pekare kojeg ova žena optužuje, negira da je do takvog propusta u njegovoj proizvodnji došlo i ističe da se radi o ozbiljnim optužbama koje treba i da se dokažu.

Vlasnik pekare sumnja da je u pitanju podmetačina?

Pekar kaže da su mu nezadovoljni Bulatovići pokazali parče hleba dugo između 20 i 30 centimetara sa repom pacova, ali da on ne može da zna da li se radi o njegovom proizvodu. Te da neće pristati na ucene, jer kako kaže ono što je video može da bude podmetačina.

– Odlomila sam koricu hleba i videla prizor koji mi je još pred očima. Povraćala sam cele noći. Znam da sada treba da jedem za dvoje, ali mi se svaka hrana gadi. Taj hleb su jela i moja deca – priča Jelena za „Novosti“.

Hleb je kupila njena majka Snežana Jovanović, koja živi u zajedničkom domaćinstvu sa ćerkom i zetom Markom. Nije ni slutila šta je pazarila. Tvrdi da je prvog radnog dana prijavila slučaj inspekciji, ali još nema informacije da li je neko nešto preduzeo.

– Na naše insistiranje inspektori su nas poslali u Zavod za javno zdravlje kako bi se obavila analiza uzorka, ali nam za to nisu dali nalog jer, kako su rekli, nemaju odobrenje Beograda, pa su nam tamo tražili da sami platimo sve troškove što je nečuveno – žali se Jelena.

U porodici tvrde da im je vlasnik pekare nudio novac i tražio uzorak, na šta nisu pristali. On odgovara da se osim Bulatovića niko od potrošača nije žalio.

– Moj hleb se proizvodi na modernoj liniji staroj tek pet godina i prođe kroz sedam mašina pre pečenja. Rep pacova kroz sito nikako nije mogao da prođe, pa će oni svoje tvrdnje morati da dokazuju na sudu – kazao je čovek koji se pekarskom proizvodnjom bavi 20 godina.

Porodica je u međuvremenu angažovala advokata i poslala pekari opomenu pred utuženje. Hleb se u njihovoj kući više ne kupuje nego se mesi.

Izvor:  Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *