Haški tribunal: Informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne i demantujemo ih

Haški tribunal demantovao je informacije o smrti Ratka Mladića koje su objavljene na navodnom Tviter nalogu ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković.

„Informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne i demantujemo ih“, izjavila je za N1 portparolka Mehanizma za međunarodne krivične sudove Helena Eglston

Na pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju odgovorila je: „Zdravstveno stanje pritvorenika ne komentarišemo“.

Informacije o Mladićevoj smrti je za N1 demantovao i njegov sin Darko Mladić. „Valjda bih ja prvi čuo da mi je umro otac“, rekao je za N1 Zagreb.

Loading...

Prethodno je na Tviter nalogu koji navodno pripada ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković objavljena informacija da je Mladić umro.

Bisera Turković@BTurkovicBH

The President of the International Court of Justice A.A.Yusuf confirms me now the news of the death of war criminal Ratko Mladić.4113:44 – 11. феб 2020.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима80 људи прича(ју) о овоме

Navodni nalog ministarke Turković otvoren je, međutim, tek u januaru ove godine, i izuzev netačnih informacija o smrti Mladića, nema drugih poruka, zbog čega se pretpostavlja da je lažan.

Mladić se inače priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. mart. Predviđeno je da se tokom tog procesa sudijama obrati i Mladić.

Mladić je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice. On je oslobođen optužbi za genocid u šest opština, ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca.

Izvor: N1

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *