Grmi, seva, spojili se nebo i zemlja: Jako nevreme pogodilo Beograd, bežite sa ulica

U Beogradu je počela jaka kiša praćena grmljavinom i munjama. Na sajtu RHMZ-a izdato je hitno upozorenje:

– U narednih sat vremena na teritoriji Beograda, kao i na području južnog Banata (Pančevo, Kovin) jaki pljuskovi sa grmljavinom, lokalno grad i velika količina padavina za kratak vremenski period (od 20 do 30 mm za 1 h).

Prema prognozi, do kraja sedmice na području Srbije nestabilno i sparno. Očekuju se razvoji sporopokretne oblačnosti koja će lokalno uslovljavati veoma obilne pljuskove, grad i jak vetar. Količina padavina izrazito neujednačena.

Loading...

U Srbiji se sutra očekuje promenljivo, sparno i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu grada i obilnije padavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar slab i umeren jugoistocni, u zoni padavina povremeno jak. Jutarnja temperatura od 15 do 20 stepeni, najviša dnevna od 26 do 29.

I u Beogradu promenljivo, sparno i nestabilno vreme, povremeno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu grada i obilnijih padavina.

Vetar slab i umeren jugoistocni, u zoni padavina povremeno jak.

Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 29 stepeni.

I narednih dana promenljivo, nestabilno i toplo, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim danima ima uslova i za pojavu grada i lokalno obilnijih padavina.

Temperatura malo iznad prosecnih vrednosti.

Krajem perioda postepena stabilizacija vremena uz manji porast temperatura.

Izvor/Foto: Srbijadanas

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *