GLUMCI REAGOVALI! POTPUNI ŠOK! Film „Balkanska međa“ ZABRANJEN u Srbiji!

Film „Balkanska međa“, inspirisan ratnim događajima na Kosovu i Metohiji 1999. godine, neće se prikazivati u Domu kulture u Bujanovcu iako je najavljen, a prikazivanje je zabranio direktor te ustanove, na šta su reagovali glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

RTS je javio da je prikazivanje filma zabranjeno da ne bi izazivalo tenzije, ali da o tome niko u ovoj ustanovi zvanično nije hteo da govori jer je direktor odsutan.
Ni u lokalnoj samoupravi niko nije hteo da se oglasi, a i većina Bujanovčana koje je RTS anketirao izbegavala je da govori o tome ili nije bila upoznata o repertoaru.

„Balkanska međa“ je srpsko-ruski film koji prikazuje akciju ruskih specijalaca na prištinskom aerodromu neposredno posle NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Loading...

U ime produkcijske kuće „Arhangel studios“ oglasili su se glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, koji su naveli da je prikazivanje filma „Balkanska međa“, iako je prethodno bilo regularno zakazano u Domu kulture u Bujanovcu, pre dva dana otkazano bez obrazloženja.

Prema njihovim informacijama, prikazivanje je otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film.

„Ovakvim potezom još jednom postajemo svedoci neuobičajene pojave da umetnost doživljava zabrane“, navodi se u saopštenju koje potpisuju Biković i Radonjić.

Izvor: aloPost Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *