GIDRA SE TRI PUTA ŽENIO ISTOM ŽENOM Njegova ljubavna priča sa poznatom glumicom koja je bila starija od njega je i neverovatna i šokantna

Život čuvenog Dragomira Bojanića Gidre obeležila je velika i burna ljubav sa koleginicom Ljiljanom Kontić, kao i rođenje ćerke Jelene koju je svakodnevno obasipao svojom pažnjom jer, kako je govorio: “Detetu ljubavi nikad nije mnogo”. Iako je mnogo voleo svoju ženu, ipak nije sve išlo baš glatko. Zajedno su proveli trideset godina, dva puta su se razdvojili, a tri puta su se jedno drugom zavetovali na večnu ljubav

Upoznali su se na studijama glume, Ljiljana je bila dve godine starija od Gidre. Od tada su bili u vezi. Svoju romansu Ljalja, kako je Gidra često od milošte zvao svoju dragu, i glumac održavali su i posle studija dok je ona bila u pozorištu u Užicu, pa zatim u Vršcu. Venčali su se 1966. po njenom povratku u Beograd, a četiri godine kasnije dobili su i ćerku Jelenu.

– Nisam verovao da mogu biti tako upecan. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu – govorio je umetnik.

Loading...

Ljiljana Kontić je pak ispričala da je morala malo da se žrtvuje za zajednicu.

– Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je čovek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Međutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost. Nema ništa samo za njega ili samo za mene – otkrila je glumica u jednom intervjuu s početka osamdesetih godina.

– Nosi nas zajednički vetar, a Ljalja trepti nada mnom. Za porodicu je izuzetno važan fluid koji nas spaja – govorio je Gidra koji je zbog svojih poslovnih angažmana često bio odsutan od kuće, pa su mu neretko na snimanjima društvo pravile supruga i ćerka.

Ovaj glumačko-bračni par iza sebe ima nekoliko zajedničkih angažmana, od kojih je jedan od najznačajnijih onaj u filmu 13. jul iz 1982. godine. 

Izvor: Srbija danas

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *