Reprezentacija Srbije TEODORA i drugari osvojili 7 medalja na Svetskim POBEDNIČKIM igrama dece lečene od raka (FOTO)

Reprezentacija Srbije, koju čine deca izlečena od raka, osvojila je ukupno sedam medalja na Svetskim pobedničkim igrama dece lečene od raka u Moskvi.

FOTO: Reprezentacija Srbije koju čine deca lečena od raka osvojila sedam medalja u Moskvi

Foto: NURDOR Kako navode u Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), mališani su osvojili četiri zlatne, dve srebrne i bronzanu medalju u više sportskih disciplina, a jutros su se vratili kući.   

Ova jedinstvena, pobednička olimpijada okupila je od 4. do 7. jula u Moskvi decu izlečenu od malignih bolesti iz celog sveta. Za odlazak naše reprezentacije pobrinuo se NURDOR.

Loading...

U reprezentaciji Srbije su, pored Teodore i Aleksa Martinović, Damjan Jovančić, Dunja Piljić, Lazar Marković, Lenka Gajić, Marko Drezgić i Nemanja Spasojević. U Moskvi su bili u pratnji dva volontera.

 Kako je 021 pisao, Srbija je prvu medalju na ovom takmičenju osvojila još prvog dana, kad je srebro u atletici uzela najmlađa reprezentativka Srbije, devetogodišnja Dunja Piljić.   Predsednica Nurdora Joland Korora ranije je izjavila da Srbija osmi put zaredom učestvuje na ovakvom takmičenju za mališane, a koji se jubilarni 10. put održava na stadionu CSKA u Moskvi. 

  „Neverovatan je prizor mališana iz oko 30 zemalja širom sveta, koji svi zajedno predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Radujemo se njihovom povratku i nadamo se da ćemo ih na aerodromu ‘Nikola Tesla’ dočekati sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju – njihovo zdravlje i njihovi životi, navela je Joland Korora za 021.   Ispostavilo se da je predvidela sjajnu pobedu naše, čini se, najjače reprezentacije.  

Mališani su se takmičili, između ostalog, u malom fudbalu, stonom tenisu, streljaštvu, šahu, atletici itd. Boravili su u kampu, družili se i upoznavali, a u pauzi i odmerili snage kao mali sportisti. Izvor: : Gorica Nikolin – gorica@021.rs

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *