Fijat nastavio proizvodnju u Kragujevcu, sindikati se nadaju novom modelu

Zamenik predsednika Samostalnog sindikata Srbije kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) Nebojša Mandarić rekao je FoNetu da je jutros, posle dvodnevnog prekida, nastavljena proizvodnja automobila.

Od danas ponovo radimo u dve smene, rekao je Mandarić, ali nije precizirao koliko će biti radnih dana do kraja septembra.

RECIKLAŽA VOZILA

Loading...

„Sve zavisi od potražnje naših vozila na tržištu. I ovaj zastoj u proizvodnji izazvan je zbog usklađivanja proizvodnje sa potrebama tržišta. Fijat ne proizvodi automobile za zalihe već onoliko koliko tržište traži“, rekao je Mandarić.

On je naveo da se u kragujevačkoj fabrici primenjuju sve mere koje je Vlada Srbije predvidela za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa i da je kompanija uvela i dodatne preventine propise.

„Primenjuju se stroge zaštitne mere koje se odnose na obezbeđivanje potrebne distance u proizvodnji, a na ulazu u fabriku postavljene su termo kamere koje zaposlenima mere telesnu temperaturu. Svi zaposleni na ulazu dobijaju po dve zaštitne maske, par rukavica i naočare. Precizirane su sve procedure od ulaska do izlaska“, istakao je Mandarić.

Na pitanje da li će Sindikat tražiti sastanak sa predstavnicima Fijata i Vlade Srbije povodom početka proizvodnje novog modela, on je rekao da sindikat ima dobru komunikaciju sa poslodavcem i da veruje da će fabrika dobiti novi model.

Fabrika u Kragujevcu ima najsavremeniju opremu u okviru FCA grupe, kvalitetnu radnu snagu i kapacitet zbog čega verujem da će ona nakon fuzije FCA i PSA biti među prvima u redu za proizvodnju novog modela, rekao je Mandarić.

Izvor: Fonet

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *