DVE GODINE ISTRAGE, MISTERIJA I LAŽI Ovo su najbitniji momenti u istrazi NAJINTRIGANTNIJEG ZLOČINA u Srbiji

Pre tačno dve godine, 2. aprila 2016., dogodilo se najmisterioznije ubistvo u poslednjoj deceniji u Srbiji – ubijena je pevačica Jelena Krsmanović. Mučki je ubijena usred dana, brutalnim udarcima u glavu, nasred nasipa u Crvenki kod Borče. Jelenin suprug Zoran Marjanović osumnjičen je za ovaj gnusni zločin, mesecima je iza rešetaka, ali suđenja i presude još nema… Ovo su najbitniji momenti u istrazi zločina koji je i dalje bez kazne.

FOTO: FACEBOOK, A. DIMITRIJEVIĆ, R.RISTIĆ / RAS SRBIJA Danas je tačno dve godine od ubistva Jelene Krsmanović

Monstruozno ubistvo koje je potreslo čitavu Srbiju i region dogodilo se 2. aprila 2016. godine oko 16.50 sati u kanalu kod nasipa u naselju Crvenka, u Borči.

Ubica je, prema obdukcionom nalazu u koji je „Blic“ imao uvid, nesrećnu ženu udarao metalnim predmetom u potiljak sve dok nije izdahnula.

Loading...

Prema prvoj verziji ovog monstruoznog ubistva, Jelena je nestala na otprilike 500 metara udaljenosti od mesta gde su stajali njen suprug Zoran Marjanović i tada petogodišnja ćerkica, usred dana, na nasipu u Crvenki.

FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Kako je Zoran Marjanović tada često isticao za medije, ženu je tražio svuda. A u potrazi, na mestu koje je inače čistina, učestvovao je veliki broj ljudi – što članova njegove porodice, što prijatelja.

FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA Nasipom je za Jelenom tragao veliki broj ljudi

Ipak, potraga za njom prvog dana bila je bezuspešna, te je nastavljena i sutradan. Policija je tada na nasipu prvo pronašla njene patike, duks, mobilni telefon… Jelenino telo pronađeno u kanalu okruženom šibljem, nedaleko od mesta gde ju je suprug Zoran, navodno, poslednji put video.

FOTO: RAS SRBIJA Jelenino telo pronađeno je u vodi

IZJAVE ZORANA MARJANOVIĆA

Odmah po otkrivanju pevačicinog beživotnog tela, Zoran je priveden na saslušanje, a kao osumnjičeni za ubistvo, podvrgnut je poligrafskom ispitivanju. Javnost je bila šokirana, porodica je govorila da on nije kriv, novinari su praktično živeli ispred njihove kuće u Borči. Međutim posle zadržavanja od 48 sati Zoran Marjanović pušten je kući.

Iako prvobitno nije želeo da razgovara za medije, na dan sahrane svoje supruge eksluzivno je dao intervju za “Blic” gde rekao da se nada da će “zver” koja je ubila njegovu ženu biti što pre uhvaćena. Danima potom nastavio je da daje izjave, a u svojim intervjuima često je isticao kako je ljubav između njega i ubijene Jelene bila veoma jaka, kao i da se oni nisu razdvajali gotovo nikad, a da je ubica njegovog „anđela“ monstrum i zlikovac.

FOTO: V. ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA Inspektori nedeljama nisu izlazili iz Crvenke i Borče

TEMA BROJ 1 U SRBIJI

Od trenutka kada je pevačicin nestanak prijavljen, a zatim beživotno telo pronađeno, Jelenina tužna sudbina postala je tema broj jedan u Srbiji i regionu.

Policijski inspektori, iz Crvenke i Borče nisu izlazili nedeljama. Saslušano je nekoliko stotina ljudi, gotovo svi stanovnici Crvenke i nekoliko stotina meštana Borče. Kuća Marjanovića nekoliko puta je bila detaljno pročešljana, te su iz nje uzeti i predmeti za koje se sumnjalo da bi mogli da pomognu u rešavanju ubistva. Međutim od ubice nije bilo ni traga ni glasa.

Nekoliko dana nakon pevačicinog ubistva, Biološki fakultet u Beogradu veštačenjem sivog mercedesa, automobila Zorana Marjanovića, otkrio je na zadnjem sedištu krv koja je odgovarala krvnoj grupi pokojne pevačice. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se ubistvo u potpunosti reši.

KO JE UBIO JELENU?

Za čitav taj period u medijima su se pojavljivale razne informacije oko ubice pevačice, koje su jednim delom plasirali njen suprug i njegov otac, pominjući manijaka sa čekićem, ali i „nekog sa kim se poznavala, a oni nisu“. Sumnjalo se da je pevačica ubijena greškom, da ju je ubio u osuđenik koji je tog 2. aprila izašao na “slobodan vikend”.

FOTO: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA Zoran Marjanović ulazi u rijaliti 17 meseci od ubistva suprug

RIJALITI I HAPŠENJE

Ucveljeni udovac uživao je u medijskoj pažnji, te je nju iskoristio i da uđe u jedan rijaliti program, godinu i po dana od ubistva njegove žene. Nakon što je posle nekoliko dana iz njega izašao, 15. septembra 2017. godine, on je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško ubistvo – ubio Jelenu Krsmanović, svoju suprugu, ženu za koju je tvrdio da je bila anđeo i da se gotovo nikada nisu posvađali.

Pored krvi koja je pronađena u „mercedesu“ odmah posle ubistva, otkriveno je i da je blato sa pantalona Zorana Marjanovića, koje je nosio na sebi kada je pevačica, navodno, nestala, identično onom koje se nalazi na mestu gde je Jelenino telo pronađeno. Inače, struktura blata na ostalim delovima nasipa je drugačija, pa je bilo jasno da je Zoran lagao da nikada nije bio ni blizu mesta gde je Jelenino telo ostavljeno.

FOTO: O. BUNIĆ / RAS SRBIJA Marjanovići na saslušanju sa advokatom

SVEDOČENJA POZNANIKA

Po Zoranovom hapšenju, njegov otac izjavljuje da je „Jelenu ubio tajkun, ljubavnik“ i time potpuno menja priču o svojoj snaji. Ubrzo zatim zakazana su prva saslušanja u slučaju ubistva pevačice, a pred tužiocem se pojavilo 14 svedoka. Ipak, tek nekoliko njih pomoglo je tužilaštvu u daljoj istrazi.

Marjanovići su iskoristili svoje zakonsko pravo i odbili da daju bilo kakvu izjavu. Pevačicine prijateljice počele su da iznose do tada neotkrivene informacije u vezi sa odnosom pevačice i njenog supruga, te su mnoge od njih govorile da su imali velikih problema, da je Zoran bio užasno ljubomoran, ali i da je pevačicu konstatno kontrolisao, toliko da ni u prodavnicu nije mogla da ode bez njega.

Za vreme trajanja saslušanja, urađeno je prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona svih članova porodice Marjanović, te je time utvrđeno da je Zoran bio u neposrednoj blizini mesta gde je Jelena ubijena.

OPTUŽNICA

Prikupljeni dokazi bili su dovoljni Višem javnom tužilaštvu da početkom februara podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića. Međutim, prošle nedelje Viši sud je optužnicu vratio na dopunu, obrazlažući da su dopune naređene „radi boljeg razjašnjenja stanja stvari“.

POMEN BEZ MARJANOVIĆA

FOTO: RAS SRBIJA

U subotu je na groblju Zbeg u Borči porodica Krsmanović dala dvogodišnji pomen ubijenoj Jeleni. Na groblje nije došao niko iz porodice Marjanović.

Izvor:  Blic

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *