DRŽAVNI UDAR U ALBANIJI?! Vojska zauzela aerodrom u Tirani

Bivši šef albanske diplomatije i bivši poslanik sada najveće opozicione stranke u Albaniji Demokratske partije Tritan Šehu smatra da je njegova država u stanju “državnog udara”, prenosi portal a1on.

Danas imamo parlament pun kriminalaca, imamo zamenika ministra spoljnih poslova koji na protivustavan način predstavlja zemlju kao ministar, vojne snage kontrolišu civilne aerodrome u zemlji i javno odbijaju da za to daju objašnjenje predsedniku države, što je ustavna obaveza – naveo je Šehu.

U reakciji koju je objavio na svom fejsbuk profilu on navodi “da u zemlji poput Albanije, gde ne funkcioniše Ustavni sud, gde se predsedniku države, u svojstvu Vrhovnog komandanta oružanih snaga, ne daje objašnjenje za razmeštanje vojnih snaga na aerodromu u Tirani, kod građana se rađa pravo i potrebu za odbranu demokratije”.

Loading...

Šehu navodi da Albanija već dve godine nema Ustavni sud, niti Vrhovni sud.

– Verujem da je dovoljno i da ne treba da idemo dalje u kršenju osnovnih ljudskih prava, prava na svojinu, slobodu, institucije, te da u ovim uslovima zaštita demokratije postaje neophodna nacionalna potreba – zaključio je Šehu.

Albanska ujedinjena opozicija danas će održati deveti protest na kojima zahtevaju ostavku premijera Edija Rame, formiranje prelazne vlade i raspisivanje prevremenih izbora.

Izvor: Alo / Foto: Printscreen

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *