DRŽAVA U OBRAČUNU SA KORONOM Svi koji se vakcinišu do 31. maja dobijaju dodatnu novčanu pomoć

Spread the love

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da svi građani koji su se vakcinisali, ili koje se vakcinišu makar jednom dozom do 31. maja, dobiće dodatnih 3.000 dinara pomoći.

– Sutra 30 evra isplaćujemo penzionerima, prekosutra ljudima koji primaju socijalnu pomoć i onima u kazneno popravnim zavodima, mimo dodatnih 30 evra za sve građane, mimo dodatnih 50 evra za penzionere, svi drugi koji se vakcinišu bilo jednom ili sa dve doze, i to do 31. maja, dobiće dodatnih 3.000 dinara od države – rekao je Vučić.

On je najavio da će vlada usvojiti još uredba koje se tiču vakcinisanja građana kako bi se u našem društvu što pre dostigao kolektivni imunitet.

– Biće i drugih stvari koje će vlada da razmatra. Jedna od tih je da oni koji nisu primili vakcinu, a zaraze se koronom, država će da pomogne da im sačuva zdravlje, ali neće imati plaćeno bolovonje – rekao je Vučić.

Predsednik je naročito naglasio da oni građani koji ne primaju vakcinu ugrožavaju javno zdravlje i ponašaju se veoma neodgovorno prema sebi, prema članovima svoje porodice, kao i prema ljudima u njihovoj okolini.

Izvor: Alo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *