„DRAGI KOMŠIJA, DRUGI DEO..“ Glumac preko razglasa tražio da se REŠE PSA, komšija koji je prekinuo predstavu PROVEO NOĆ U PRITVORU

Slučaj psa „haskija“ koji zavija u Kragujevcu i komšije koji to prijavljuje komunalnoj policiji ima i nastavak koji jednako pokazuje kako su dobrosusedski odnosi za pojedince misaona imenica i da šta god urade – neće biti u pravu.

Naime, u subotu je u Kragujevcu na trenutak prekinuta predstava „Just married“, u prevodu „Upravo venčani“ Knjaževsko-srpskog teatra, kako bi se revoltirani komšija Dragan Milosavljević osvetio glumcu Miroslavu Petroviću, jer ga je prijavio komunalnoj policiji. Glumca iritira Draganov pas, koji prema njegovim rečima „stalno zavija i on trpi teror“, a Milosavljević smatra da to nije ljudski, pa je rešio da ga poseti na poslu.

Miroslav Petrović na sceni
Miroslav Petrović na sceni

Glumac Miroslav Petrović je za Blic ispričao svoju verziju priče uz napomenu da svog komšiju Dragan Milosavljevića „nikada nije video u životu“. On u predstavi igra ulogu Rubeole.

Loading...

– Na predstavi, koja je izvedena do sada 20 puta, on se pojavio iz mraka. Nisam ga ni video, počeo je da me vređa pred publikom, ali su kolege stale iza mene. Bilo je vrlo stresno. Čuo samz kako govori da ja nisam glumac, da scena nije za mene, da sam loš. Posle toga je otišao. Za mene je važno da je predstava odigrana, da smo dobili ovacije – priča Petrović i priznaje da se angažovao u komšiluku da se reše psa.

– Jesam, tri puta sam iznosio ozvučenje na terasu i preko mikrofona pozivao komšije da se spasemo tog psa koji zavija. Ja to trpim već mesecima. Plašio sam se da psu nešto nije dobro, i da on pati. Nisam mogao ni da utvrdim odakle dolazi taj besomučni zvuk zavijanja koji traje i danju i noću, kao vuk – dodaje glumac Petrović.

Dragan Milosavljević sa ljubimcem haskijem
Dragan Milosavljević sa ljubimcem haskijem

Vlasnik psa za vreme predstave ustao je sa svog mesta u publici i direktno se obratio se glumcu, dok je bio na sceni. Zbog svog čina, pored kazne od komunalaca od 5.000 dinara, dobio je još 10.000, od sudije za prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira.

– Taj čovek živi nekoliko kuća od mene. Imao je običaj, za šta imam i svedoke, da iznese ozvučenje na svoju terasu, da uzme mikrofon i da kao sa govornice počne da viče „drage komšije, taj pas zavija i dan i noć“. Da li neko maltretira tu životinju, mora da se skloni. A pas je usvojen iz azila, prošle godine, zdrav, vakcinisan. A za to sam imao dva razloga. Prvi je to što mi je supruga slabovida, i taj pas joj pomaže da joj ulije sigurnost i pomaže joj pri kretanju. Osim toga, sinu Dušanu sam obećao da ću, ako bude odličan u četvrtom razredu osnovne škole, nabaviti psa. I to sam i uradio. A „haski“ je dobar, pitom, nikada nije izašao iz dvorišta – tvrdi Milosavljević.

Srpski teatar u Kragujevcu
Srpski teatar u Kragujevcu

On je, kaže, dobro proučio predstavu. Čekao je momenat kada „Rubeola“ ima monolog. I tada je prišao do pozornice. Cilj mu je bio da mu, kako kaže „pokaže kako se glumi“, iako je po zanimanju metaloglodač.

– Sve je trajalo par minuta. Izašao sam sam, niko me nije izbacivao. Svetla su se upalila, na izlasku sam dobio aplauz. Došao sam kući. Pozvali su me posle tri sata iz policije. Sam sam otišao u stanicu, na alko testu se pokazalo da nemam alkohola u krvi. Proveo sam noć u pritvoru i ujutro su me pustili kući. Hteo sam da skrenem pažnju samo na jedno. Da li je moguće da nekome toliko smeta miran pas, koji je pustio glas u sred dana, u 11.02 pre podne, kako i stoji u zapisniku Komunalne policije. Ako treba, opet ću da idem na predstave svoga komšije, da ga gledam, da mu aplaudiram, kaže Milosavljević.

Direktor pozorišta Miloš Krstović kaže da nije bio tu kada se dogodio incident, ali je potvrdio naša saznanja.

– Slučaj je prijavljen policiji. Znam da je u pitanju privatni sukob. Glumac Miroslav Petrović je angažovan honorarno za ovu predstavu – izjavio je Krstović za „Blic“.

Izvor: Blic – FOTO: RAS SRBIJA

Post Author: Kragujevčani

1 thought on “„DRAGI KOMŠIJA, DRUGI DEO..“ Glumac preko razglasa tražio da se REŠE PSA, komšija koji je prekinuo predstavu PROVEO NOĆ U PRITVORU

    Milan

    (30/01/2019 - 18:08)

    Ima mnogo nenormalnih ljudi koji drže životinje koje zavijaju danju i noću. Idite na selo pa tamo gajite to. Ne možeš da živiš u gradu, smetaš svima i da je to u redu jer ti imaš neke svoje razloge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *