Dragan Marković Palma: Očekujem reagovanje Saveta bezbednosti UN

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da, posle hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića, očekuje reagovanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Evropska unija ćuti i mi očekujemo hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN. To najviše svetsko političko telo mora da reaguje i konačno sve teroriste na svim delovima sveta nazove istim imenom“, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, „albanski teroristi nikada nisu prestali sa dejstvima“ i to pokazuje i današnji primer njihovog upada na srpsku teritoriju na Kosovu i Metohiji i hapšenja Ðurića.

Loading...

„Kada je Haradinaj na pitanje o Zajednici srpskih opština ironično odgovorio da nije stigao da pročita Briselski sporazum napisan na jednoj i po strani, to je morao biti signal Briselu i Vašingtonu da kosovski Albanci neće da ispune ono što je potpisano i da će učiniti sve da izazovu incidente, što se i desilo“, istakao je Marković.

„Još jednom apelujem na Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da hitno reaguje i jasno označi kosovske Albance kao krivce za destabilizaciju stanja u ovom delu sveta“ , rekao je Marković.

Izvor: Tanjug

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *