Dokle se stiglo sa slučajem Snežane iz Kragujevca koja je 3 puta zvala Hitnu pomoć, pa preminula?

U toku su provere navoda iz podnete krivične prijave

Hitna pomoć,  Snežana Dreo

Foto-ilustracija: Telegraf, Privatna arhiva

Slučaj Snežane Dreo (65), koja je 19. maja tri puta zbog simptoma srčanog udara uzaludno zvala Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu, a istog dana i preminula, u rukama je Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu.

Loading...

Njeni sinovi, Boris i Anton Dreo, kao što smo već i objavili, tužili su lekare Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Tužbu su podneli i protiv lekara Zastavine ambulante, u kojoj je, kako kaže, verovatno usled neadekvatnog lečenja, njihova majka i preminula.

Kobnog dana Snežana je u jutarnjim satima zvala Hitnu pomoć. Kako su joj rekli da se sama snađe, kasnije je smogla snage da taksijem ode u Zastavinu ambulantu, u kojoj je nedugo nakon što je primljena i preminula.

–  Tog kobnog dana naša majka se tri puta obratila Službi hitne pomoći u Kragujevcu. Prvi put u 06:07 u trajanju od 2 minuta i 58 sekundi, drugi put u 06:42 u trajanju od 1 minuta i 44 sekunde, a treći put u 09:19 kada je razgovor trajao 1 minut i 44 sekunde. Sva tri poziva su upućena sa majčinog broja telefona (broj poznat redakciji). Žalila se na jasne simptome srčanog udara, od kojeg je, očigledno bila u neposrednoj opasnosti po život – ispričao je Boris Dreo za Telegraf.rs:

– Svesno ili nesvesno sva tri poziva su završena samo razgovorom, i pored toga što im je jasno rekla da ne može da trpi bolove, i da ne može ni do toaleta da ode od njih. Rečeno joj je da se sama snalazi, i da se javi kod svog lekara – dodao je Boris.

U 16.16 sati Snežana se javila u Zastavinu ambulantu u Kragujevcu, u koju je otišla taksijem.

– Pošto je ispričala šta je muči, primili su je. U 17:30 majki je konstatovana smrt – rekao je za naš portal njen sin Boris.Snežana Dreo, Kragujevac, Hitna pomoć

Snežana Dreo Foto: Privatna arhiva

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Gordana Đokić kazala je kratko za Telegraf.rs da se neće izjašnjavati povodom ovog slučaja, s obzirom na to da je pokrenut postupak pred drugim državnim organima.

– Stav je da se nećemo oglašavati tim povodom. Bile su ovde i druge institucije, uzele su svoje učešće, sve je to u proceduri. Mi smo, što se tiče Hitne pomoći, sproveli sve što smo mogli po proceduri, to smo uradili i ranije. Sve što je trebalo, dostavili smo tužilaštvu i zdravstvenoj inspekciji – kazala je dr Đokić kratko za naš portal.

Sa druge strane, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu kažu za Telegraf.rs da su u toku provere navoda podnete krivične prijave. 

– Tužilaštvo je povodom predmetnog događaja uputilo zahtev Policijskoj upravi u Кragujevcu zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja. U ovom momentu, u toku su provere navoda podnete prijave, sve radi utvrđivanja okolnosti i činjenica od značaja za donošenje javnotužilačke odluke – stoji u pisanom odgovoru koji nam je dostavljen, a koji je potpisala zamenik osnovnog javnog tužioca u Kragujevcu, Gordana Striković.

Izvor Telegraf

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *