Do Zagreba i Ljubljane za 1.000 RSD: Jedan od najvećih evropskih prevoznika stiže u Srbiju

U Srbiji počinje da radi jedan od najvećih evropskih autobuskih prevoznika FlixBus, a iz naše zemlje putnike će voziti na 2.000 lokacija u 28 evropskih zemalja.

Beograd će biti prvo polazno mesto ove kompanije u Srbiji, rečeno je Tanjugu u predstavništvu kompanije za Centralnu i istočnu Evropu u Zagrebu, prenosi Seebiz.

Ovaj prevoznik funkcioniše putem aplikacije i zakazivanja vožnji onlajn, a jedan od razloga brzog rasta ovog preduzeća su konkurentne cene.

Loading...

Prve međunarodne linije kreću iz Beograda sutra i povezaće glavni grad Srbije direktno sa destinacijama u Hrvatskoj i Sloveniji. Sa tri dnevna polaska i jednim noćnim, kažu, iz Beograda će moći svakodnevno da se putuje prema Zagrebu i Ljubljani, a cene za ove destinacije kreću od 999 dinara.

Isto tako, Beograd se sezonski povezuje i sa Dalmacijom, Istrom i Kvarnerom, između ostalog sa Biogradom, Vodicama, Šibenikom, Trogirom, Splitom u Rijekom, Opatijom, Rovinjem i Pulom. U pripremi je i direktno povezivanje Beograda i Novog Sada sa Budimpštom.

Karte će, kažu, biti dostupne putem web stranice ove kompanije i plaćaju se u domaćoj valuti putem besplatne mobilne aplikacije ili na više od 200 prodajnih mesta širom Srbije.

FlixBus ima 350.000 autobuskih linija dnevno, vozi na 2.000 destinacija u 28 evropskih država i ujedno je najveća evropska mreža međugradskih linija.

FlixBus je započeo kao startap 2013. godine nakon liberalizacije nemačkog tržišta. Svojim poslovnim modelom, za manje od četiri godine proširio se na gotovo celu Evropu, a 2016. godine otvoreno je predstavništvo u Zagrebu, kao regionalni centar.

Izvor: Seebiz

Foto: Pixabay

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *