ĐURIĆ U ZAVOJIMA: „Vodali su me kao psa, vukli za kravatu po zemlji, pravili su selfije sa mnom“ (VIDEO)

Albanski separatisti juče su u Prištini na brutalan i nasilan način napali naš narod na Severu Kosova i Metohije. Ponosan sam na građane Kosovske Mitrovice koji su se goloruki i mirno branili – kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u obraćanju, prvom nakon što je juče bio uhapšen u Kosovskoj Mitrovici i s lisicama na rukama sproveden u Prištinu, a zatim i do administrativnog prelaza Merdare.

 

Loading...

On kaže da je „notorna laž“ da kosovske vlasti nisu obaveštene o njegovom dolasku.

Kada su videli da smo počeli da razgovaramo na slobodan način, poslali su stotine naoružanih, razularenu terorističku bandu – kaže on i dodaje:

Pokušavali su da me ponize, nabijali su mi glavu na koleno, pravili selfije sa mnom, sve vreme su mi držali pušku „kalašnjikov“ uperenu u stomak, a jedan mi je pretio i nožem. Onda su me izveli iz tog transportera, vodali su me po ulicama Prištine i na kraju stavili u podrum“.

Đurić je naveo da je u petak bio sa Vučićem na sastanku u Briselu, i da je ponašanje albanske strane tamo bilo bahato i bezobrazno.

Mi ovime što se dešava nismo pokolebani, nastavljamo našu borbu. Oni koji su ovo uradili, najviše bi voleli da vide Srbe koji su dekor i folklor u lažnim vladama – rekao je Đurić.

Srbi na KiM su danas ovde, na ovom sastanku, poslali jasnu poruku, da se mimo njihove volje formira vojska Kosova, da se ne formira ZSO… – dodao je.

Sastanak predstavnika Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića počeo je nešto posle 11 sati, a prisustvuje mu i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Sastanak se održava u zgradi Predsedništva, a Đurić se od jučerašnjeg incidenta prvi put pojavio u javnosti, i sa zavojima na rukama, nakon što je u Kosovskoj Mitrovici priveden, uhapšen i odvezen u Prištinu, gde je u večernjim satima pušten iz policijske stanice.

Teme o kojima se rezgovara su aktuelna situacija i sve posledice jučerašnjih događaja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, ali i ostanak Srpske liste u kosovskoj vladi.

Izvor: Blic

 

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *