Devojčica (14) preklinjala oca da prestane da je siluje, a onda je ostala trudna: Za užas u Leposaviću se saznalo slučajno

Nakon saslušanja Centra za socijalni rad preduzeo je sve mere zaštite maloletnice koja je tri godine trpela jezivo silovanje oca

Devojčica (14) iz Leposavića koja je ostala trudna nakon što ju je silovao otac R.M (54), u tužilaštvu je detaljno ispričala sve kroz šta je prošla. Dok je ona svedočila, zaplakali su i tužilac i socijalni radnici.

Ona je rekla da je silovanje trajalo tri godine, a počelo je ubrzo nakon što je smrti bake prešla da živi kod oca.

Iako ga je molila da prestane i da joj ne nanosi povrede, devojčica tvrdi da se R.M. nije obazirao na njeno preklinjanje. Jedne prilike joj je rekao „ti si moja ćerka i ima da radiš sve što ti ja kažem“ – naveo je izvor iz istrage i dodao da je dete psihički slomljeno.

Loading...
Iako ga je molila da prestane i da joj ne nanosi povrede, devojčica tvrdi da se R.M. nije obazirao na njeno preklinjanje/Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Nakon saslušanja Centra za socijalni rad preduzeo je sve mere zaštite maloletnice koja je tri godine trpela jezivo silovanje oca.

Ona će biti podvrgnuta pregledima i medicinskim analizama u Beogradu. Nakon toga će biti smeštena u neku ustanovu gde će joj najverovatnije biti obezbeđen drugi smeštaj – kaže izvor.

Silovanje je otkriveno nakon što je devojčica obavila sistematski pregled jer je trebalo da ide na ekskurziju.

Prema pravilniku, pre odlaska na ekskurziju svi đaci moraju na sistematski pregled kod lekara. Doktor je odmah shvatio da je devojčica trudna i uputio ju je u klinički centar u kosovskoj Mitrovici, u pratnji nastavnika i predstavnika škole – rekao je sagovornik.

DEVOJČICA U OSMOM MESECU TRUDNOĆE

Pregledom je potvrđeno da je dete u drugom stanju i da bi trebalo da se porodi za mesec dana. Devojčica je tada priznala lekarima da ju je otac silovao.

Uhapšenom R.M. koji je priznao da je silovao ćerku određen je pritvor od 30 dana. Tokom istrage biće saslušano još nekoliko osoba čije izjave bi mogle da otkriju više detalja o strahotama koje je devojčica preživljavala pune tri godine.

(Telegraf.rs

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *