DELUJE 4 PUTA BRŽE OD LAKSATIVA: Jedite ovaj DŽEM pre spavanja, i ujutro ćete SKROZ ISPRAZNITI CREVA!

Ovaj džem zovu i bolnički džem

Ako je zatvor tabu tema o kojoj se neće tako lako otvoriti, istina je da je to čest problem. A uzroci mogu biti premalo kretanja, stres, lekovi, neki vitamini, premalo vode, ali takođe može biti nuspojava druge bolesti.

Iako se zatvor čini bezazlen, to nije tako dok traje mesecima jer se čovek to vreme ne oseća prijatno u koži. Karakteriše ga otežana defekacija, tvrda stolica. Po statistikama svaka deseta osoba ima probleme s tim. Zatvor je bitno izlečiti ne samo zbog boli nego iz razloga što bi se otpadne materije trebale zadržavati što kraće. Zato je važno isprobati prirodna pomagala, a među najboljima je džem.

CopyAMP code

via GIPHY

Pacijenti koji su trpili zatvora su jeli po jednu veliku kašiku džema na dan što im je je povećalo učestalost pražnjenja creva.

Urme imaju širok spektar zdravstvenih prednosti, zbog kojeg se smatraju najzdravijim voćem. One su izvor prirodnih vlakana koji su neophodni za rad creva. Prirodni šećer koji se nalazi u hurmama je savršena alternativa običnom. Lako se probavljaju i smanjuju glad. Po sastavu urme su prirodna multivitaminska tabela.

Anemični pacijenti trebali bi jesti hurme, jer su odličan izvor gvožđa. 100 gr urmi sadrži oko 0,90 gvožđa. Gvožđe, kao deo hemoglobina određuje nosivost kiseonika u krvi. Urme sadrže kalcijum, koji je koristan kod proliva. Osim toga pomažu da se crevna flora obnovi.

Recept za laksativni džem

Sastojci: 150 g urmi (1 šoljica), 150 g suvih šljiva (1 šoljica), 1,5 šoljica prokuvale vode

Priprema: Isecite urme i šljive na komadiće. Stavite u ključalu vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Dobijena količina trebala bi biti dovoljna za 20 porcija. Ovaj džem je pogodan za sve. Možete ga jesti samog, mazati, dodati u pahuljice …

Suve šljive imaju hranljiv učinak, decenijama se prepisuju.

via GIPHY

Bogate su vlaknima i sorbitolom. Sadrže ga 15 puta više nego drugo voće.
Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari. U crevima se prerađuje jako sporo zbog čega dovodi do mekših stolica.

One su dobar izvor prirodnih vlakana koji su neophodni za rad creva. Po sastavu urme su prirodna multivitaminska tabela, koju mogu koristiti svi. Urme uravnotežavaju stolicu. One se mogu koristiti za lečenje crevnih tegoba, funkciju creva i pomažu razvoj korisnih bakterija.

Saveti za postizanje redovne stolice:

Pijte puno vode; Jedite hranu sa više vlakana: voće, povrće, i izbegavajte laksative jer postoje prirodne metode kojima si možete pomoći. Izbegavajte mleko i kofein.

via GIPHY

Izvor: Espreso.rs / atma.hr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *