BORA DUGIĆ

bora-dugic
Rođen 10. juna 1949. u Đurđevu kod Rače. Završio gimnaziju i Višu pedagošku školu, Odsek matematike u Kragujevcu.

Bio je sekretar KUD „Abrašević“ u Kragujevcu, član Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Beograd, a kao solista frulaš snimio je desetak ploča i kaseta, nekoliko CD-ova i video-kaseta i održao stotinak solističkih koncerata širom sveta.

Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Kragujevca, Zlatnog beočuga za trajni doprinos kulturi Beograda i brojnih domaćih i međunarodnih priznanja.
U knjizi za prvi razred osnovne škole, uz objašnjenje šta je frula stoji njegova fotografija, na šta je posebno ponosan, kao i na činjenicu da u udžbeniku za peti osnovne piše kako je frula jednostavan instrument, ali neki frulaši mogu da na njoj sviraju i teže kompozicije mnogo dubljeg sadržaja. Tako se preporučuje đacima da slušaju priču Čarobna frula Bore Dugića.

Loading...

Nedavno je proslavio 35 godina umetničkog rada velikim solističkim koncertom Igra Duha i Daha u Sava centru, uz ogromno oduševljenje publike i salve aplauza.

Dugić je bio poseban gost u pobedničkom nastupu Jelene Tomašević na Beoviziji 2008 sa etno baladom Oro.

Privatni život

Oženjen je Milicom, koleginicom po obrazovanju, imaju kćerku Jasminu, diplomiranog kostimografa, i sina Bojana koji je diplomirao na Berkli univerzitetu u Bostonu na Odseku muzičke produkcije i inženjeringa i živi i radi u Njujorku.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *