„BIO SAM SPREMAN NA SVE“ Bio je pun raka i metastaza, lekari su ga otpisali, a onda se jednim potezom vratio u život

Doživljavao neke simptome kao što su nadutost i krv u stolici, ali je pretpostavljao da nije ništa strašno nego da je možda nešto loše pojeo.

Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer

Pregled, Foto: Shutterstock, ilustracija

Rob Moberi (43) zadržan je u bolnici zbog perforacije debelog creva u julu 2012. godine, a nakon brojnih pretraga otkriveno je da je imao rak koji se proširio na creva, limfne čvorove i jetru. Doktori su tvrdili da je ovom momku iz Las Vegasa potrebno da se ugradi kolostoma, nakon čega sledi ileostoma, a zatim dva ciklusa hemoterapije i radioterapije.

Međutim, nakon operacije i prvog kruga terapije, rekli su mu da je potrebno da očisti svoje telo od raznih hemikalija pre nego što nastavi sa lečenjem jer se oseća malaksalo.

Loading...

U novembru 2012. godine počeo je da koristi biljnu ishranu, prešao je na alkalnu dijetu sa svojom suprugom, vegetarijankom Amandom (39). Ovo je započeo zato što je čitao da šećeri i prerađena hrana ubrzavaju rast tumora. Kada je došao na sledeću kontrolu, rak se smanjio skoro 80 odsto.

On sada slavi 6 godina od kako je izlečio rak, gaji svoje blizance i pokrenuo je dobrotvornu kompaniju protiv raka, u cilju da i drugima pomogne da ozdrave.

– Ne želim da zvučim kao neki veganski nacista niti da prisiljavam obolele od tumora da pređu na vegansku ishranu, ali kada me neko pita šta mi je pomoglo, kažem kako jeste – veganstvo i zdrav način života – rekao je Rob za Dailymail.

Kada mu je dijagnostikovan rak, on je bio potpuno šokiran jer nije imao nikakvo medicinsko znanje o toj ozbiljnoj bolesti.

Sve vreme se hranio zdravo i trčao svaki dan, a onda je oko godinu dana doživljavao neke simptome kao što su nadutost i krv u stolici, ali je pretpostavljao da nije ništa strašno nego da je možda nešto loše pojeo. Međutim, kako su se simptomi produžavali, odlučio je da ode kod lekara na pregled.

– Sećam se da je doktor stao ispred mene i Amande i rekao da imam samo 8 odsto šanse da preživim. Svet nam se srušio! Tada još nismo bili venčani, ona je mogla otići ali ostala je sa mnom i pokazala mi da je to prava ljubav. Nedugo nakon toga smo se verili, a dva dana posle mojih operacija smo se i venčali. Bio sam spreman na sve samo da pobedim bolest. Bio sam vegetarijanac a onda sam postao radikalni vegan. To mi je pomoglo da ozdravim – rekao je Rob.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *