BAR DESET ŽENA U FOTELjAMA MINISTARA: Danas saznajemo sastav vlade – na spisku mnogo novih lica

SEDNICA Predsedništva SNS, nakon koje bi trebalo da bude poznat sastav nove vlade, biće održana danas u 10 sati.

Nakon završetka sednice predviđene su izjave za javnost, saopšteno je iz SNS. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će posle sednice Predsedništva biti poznat sastav nove vlade.

– Imamo samo dve, tri, možda i četiri nedoumice. Biće vanstranačkih i ličnosti iz drugih stranaka. To će biti dobra vlada – rekao je Vučić novinarima u utorak.

Nova ministarka pravde

Loading...

Kandidat za preuzimanja resora pravde je Maja Popović, aktuelna savetnica u BIA, a za ministarstvo životne sredine Irena Vujović, bivša predsednica opštine Savski venac.

Lončar ostaje na mestu ministra zdravlja

Zamenica direktora Instituta „Batut“, dr Darija Kisić Tepavčević mogla bi da bude imenovana za šefa resora rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja. Još jedno novo lice u Nemanjinoj najverovatnije će biti i Gordana Čomić, kao nestranačka ličnost, koja bi vodila jedno od tri novoformirana ministarstva – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ministarka Zorana Mihajlović, koja je trenutno na čelu građevine, ostaće ili u tom resoru, ili će preći u energetiku.

Na spisku žena ministara trenutno je i bivša predsednica parlamenta Maja Gojković, kojoj je namenjena kultura, kao i Tatjana Matić, koja bi trebalo da nasledi Rasima Ljajića u trgovini, turizmu i telekomunikacijama. Tu su i potpredsednica SNS Marija Obradović i Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku – obe kandidatkinje za Ministarstvo za EU.

Izvor Novosti

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *