Baka Radojka je bila mrtva 10 sati, iskopali joj raku, polepili umrlice, a ona u mrtvačnici opkoračila dedu i oživela!

Radojki Stankov (69) iz Kikinde doktori su već dali posmrtnicu i obukli je za sahranu, a ona se posle desetak časova probudila

Malo ko bi na svetu mogao da se pohvali činjenicom da je imao priliku da vidi svoju sahranu, kako je to u utorak mogla, zahvaljujući bizarnom spletu okolnosti, Radojka Stankov (69) iz Kikinde. Ona je, naime, ni kriva ni dužna, proglašena mrtvom, a ožalošćena rodbina, odmah nakon primanja tužnih vesti, počela je pripreme za sahranu.

Zvanično proglašena mrtvom u ponedeljak u 22.30, Radojka Stankov (69) iz Kikinde probudila se u Starom gerontološkom centru. Nakon desetak časova od konstatovanja smrti ove starice iz Kikinde, dežurni tehničar centra je sledećeg dana u jutarnjoj smeni primetio da je baka pomerila deo tela i da diše.

Loading...

– U ponedeljak je dežurni tehničar oko pola jedanaest uveče primetio da baka Radojka ne daje znakove života, zbog čega je pozvan lekar Hitne pomoći Doma zdravlja u Kikindi. Lekar je na licu mesta konstatovao smrt. Radojka je ostala u Gerontološkom centru u utorak do jutarnjih sati u prostoriji gde se smeštaju preminule osobe – kaže doktorka Ružica Janković iz Gerontološkog centra Kikinda.

Baku Radojku su obukli za sahranu, ali se u utorak desio šok, koji je zapanjio dežurnog radnika. Ova Kikinđanka pomerila je nogu, a lice joj je odavalo znake života.

– Kada je dežurni tehničar pri redovnom pregledu ustanovio da je Radojka živa, korisnicu centra smo pogledali, poslali u bolnicu na specijalistički pregled i nakon toga, baka je vraćena u Gerontološki centar – kaže doktorka Ružica Janković iz Gerontološkog centra Kikinda.

Kako nezvanično saznajemo, srodnici i rodbina su uveliko primali saučešće od porodice i prijatelja, a u mrtvačnici sve je bilo spremno za sahranu, kada je zazvonio telefon i saopšteno im da je baka Radojka živa. Besni zbog ovakve greške lekara, članovi rodbine nisu želeli da govore za medije.

Izvor: alo.rs

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *