Auto za 350 evra: Banke prodaju zaplenjena kola za bagatelu

Najpovoljniji je trenutno BMW iz 1997. godine koji se prodaje za samo 354 evra

Banke svakodnevno nude na prodaju polovne automobile koji su jeftiniji i do 1.500 evra u odnosu na iste modele na auto-pijacama, a najjeftiniji model moguće je kupiti i za 354 evra.

Na sajtu Doboš se prodaju razne nepokretnosti i pokretnostizaplenjene zbog neplaćanja rata za kredit ili lizing, ali najveće interesovanje vlada upravo za dobro očuvanim automobilima.

Najpovoljniji je trenutno BMW iz 1997. godine koji se prodaje za samo 354 evra. Može se naći i folksvagen golf koji se prodaje po ceni od 455 evra, pežo 1999. godine za 483 evra i mercedes iz 1987. godine od 856 evra.

Loading...

Automobile je moguće kupiti direktnom pogodbom sa vlasnikom ili na aukciji gde su prodavci banke, lizing-kuće, izvršitelji i stečajni upravnici. Cena na licitaciji iznosi 30 do 60 odsto procenjene vrednosti, a svi zainteresovani su dužni da pre licitacije uplate 10 odsto iznosa kao garanciju da su ozbiljni kupci.

Kako su objasnili u jednoj banci za „Srpski telegraf“, kada klijent vrati lizing-kompaniji vozilo, cena se određuje na osnovu procene vrednosti i ostatka duga. Neki od njih su stari svega nekoliko meseci, ali ima i onih koji su stari više godina.

– Oni mogu da se otplate u celosti ili da se novi kupac obaveže novim lizing-ugovorom. Za vozila niže i srednje klase uglavnom se zanimaju fizička lica i preduzetnici, dok su kupci za automobile više i luksuzne kategorije uglavnom kompanije i njihovi vlasnici – kažu u banci.

Izvor: Telegraf.rs

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *