ALBANSKI NACIONALISTA POSLAO NAM JE MAPU NOVE VELIKE ALBANIJE! Od granica ove države ledi se krv u žilama (FOTO)

On navodi da Albanci žele da „vrate albansku teritoriju“

Jedan albanski nacionalista, koji se predstavio kao Liridon, poslao je na adresu redakcije Espresa mapu „velike Albanije“ na kojoj se, pored sadašnje Albanije, nalaze i deo Srbije, Crne Gore, Grčke i Makedonije.

On navodi da Albanci hoće da vrate „albansku teritoriju“ i naglasio da je mapa koju nam je poslao „mapa Albanije od 1878. do 2018. godine.

Loading...

Napišite da Albanci hoće da vrate albansku teritoriju i da Prizren bude glavni grad „velike Albanije“ – napisao nam je Liridon u poruci, koju nam je poslao preko Fejsbuka.

Na ovoj mapi nalazi se deo Sandžaka, Sjenica, Tutin, Mitrovica, ali i Kuršumlija, Priština, Vranje, kao i deo Makedonije, Tetovo i Kumanovo, ali i dobar deo Crne Gore, kao i severne Grčke.

Zanimljivo, na ovoj mapi je kao deo Albanije ucrtan i, recimo, Priboj.

Tako se na severu „granice“ ove zamišljene države prostiru opštinama Priboj, Nova Varoš, Sjenica, Novi Pazar, Leposavić, Kuršumlija, Blace, Prokuplje, Merošina, Doljevac, Leskovac, Vladičin Han i Vranje a, osim Kosova, oni su od Srbije oduzeli i Prijepolje, Tutin, Medveđu, Bojnik, Lebane, Žitorađu, Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Kad je reč o Crnoj Gori, Albanci su prisvojili Pljevlja, Bjelo Polje, Berane, Rožaje, Plav, Andrijevicu, Podgoricu, Bar i Ulcinj, a uzeli su i pola Makedonije, na istoku sve zaključo sa opštinama Kumanovo, Skoplje, Veles, Prilep…

Najgore je prošla Grčka, kojoj su „otkinuli“ ceo sever, pa se tako „Velika Albanija“ širi na jugu do Preveze i Janjina (uključujući i ostrvo Krf).  

Pogledajte mapu koja po mišljenju ovog albanskog nacionaliste predstavlja „veliku Albaniju“.

foto: Privatna arhiva

Izvor: Espreso

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *