ALBANCI UPUCALI SRBINA (21) U KOSOVSKOJ MITROVICI: Udarali ga, oborili na zemlju, a onda POTEGLI ORUŽJE!

KOSOVSKA MITROVICA – Dvadesetjednogodišnji Aleksandar J. ranjen je u ponedeljak naveče u multietničkom naselju Suvi do u Severnoj Kosovskoj Mitrovici

Po rečima dr Milana Ivanovića, direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici mladić je zadobio prostrelnu ranu u predelu potkolenice i trenutno se nalazi na intenzivnoj jedinici Kliničko bolničkog centra.

Mladić je srećom van životne opasnosti i trenutno se nalazi na intenzivnom odeljenju kako bi se pristupilo operativnom zahvatu – rekao je dr Ivanović.

CopyAMP code

Prema saznanjima “Novosti” iz policijskih izvora na mladića koji se kretao pešice pucala osoba albanske nacionalnosti iz vozila koje je tuda naišlo, prenose Večernje novosti.

U vozilu su se nalazila dva lica od kojih je jedan čovek albanske nacionalnosti izašao i udario srpskog mladića drškom pištolja po glavi a potom mu pucao u predelu potkolenice – ističe izvor i napominje da je mladić srećom ostao u svesnom stanju pri čemu je pozvao policiju.

Napad se, kako dodaje naš izvor dogodio u 21:05 časova kod trafo-stanice u ovom naselju a povređeni mladić je potom prebačen u KBC gde se očekuje operativni zahvat.

Osudivši ranjavanje srpskog mladića Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitroviceje istakao da ovakvi napadi ne doprinose miru u pokrajini pogotovu neposredno posle pregovora Beograda i Prištine u Briselu gde je dogovoreno da se otvorena pitanja rešavaju mirnim putem.

Izgleda da je samo srpska strana spremna i opredeljena za mirno rešavanje problema, koje je nemoguće rešiti ukoliko se ponavljaju napadi na Srbe – ističe gradonačelnik Rakić dodajući da su se u pomenutom naselju često dešavali napadi na Srbe zbog čega je, kako ističe, neophodno veće prisustvo policije.

Izvor: kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *