AGIM BAHTIRI PONOVO PRETI SRBIMA! Idemo u rat ako se dotakne Mitrovica! JEZIVE PRETNJE

Suludo Gradonačelnik Južne Kosovske Mitrovice najavio sukob ako se u sporazumu Prištine i Beograda „dotakne grad Mitrovica“

Gradonačelnik Južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri zapretio je ratom na skupu povodom obeležavanja 19 godina od ubistva 10 i ranjavanja 25 Albanaca u severnom delu Kosovske Mitrovice, ukoliko se u okviru sporazuma između Prištine i Beograda „dotakne grad Mitrovica“.

Ova izjava prilično je zabrinula predsednika Srpske liste Gorana Rakića, koji je zatražio od Kfora i Euleksa povećanje budnosti i preventivno delovanje. Predsednik Južne Kosovske Mitrovice inicijator je i zagovornik ideje „jedinstvene Mitrovice“, čemu se energično protive Srbi iz severnog dela Mitrovice i njihovi politički predstavnici.

Loading...
FOTO: DADO ĐILAS

Pretnje miru

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da ovakve opasne pretnje miru u ovom trenutku visokih tenzija mogu nepovratno da naruše krhku stabilnost, koju su kao predstavnici srpskog naroda odgovornim delovanjem izgradili, i to u nemogućim uslovima.

– Mir je najveća vrednost za koju se Srbi bore. Mi nikada nismo pretili i nećemo pretiti nikome, ali ako neko dirne u naše domove, u našu severnu Kosovsku Mitrovicu, onda će dobiti i adekvatan odgovor – rekao je predsednik Srpske liste.

Radikalni islamisti

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, rekao je za Kurir da ovakve pretnje od nekoga ko je na tako visokom političkom mestu treba ozbiljno shvatiti.

– U južnom delu Kosovske Mitrovice postoje brojne organizovane albanske kriminalne grupacije, grupe radikalnih islamista, vrlo aktivna ilegalna Tačijeva grupa, koju vodi Kadri Veselji, a oni imaju mnogo naoružanja, eksploziva, tako da uvek mogu da izazovu neko nasilje – rekao je Drecun i dodao da misli da su ovo ipak prazne pretnje.

– Ovo je pokušaj da se unapred definiše o čemu će se razgovarati u nastavku dijaloga Beograda i Prištine i da se isključe teme za koje je jasno da Albancima ne odgovaraju, a to su Gazivode, Trepča, Severna Mitrovica – rekao je Drecun.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Ne treba zaboraviti

ALBANCI SU SNAJPERIMA VEĆ POKUŠALI DA PROTERAJU SRBE

– Treba se prisetiti kada je 10.000 Albanaca pokušavalo da iz južne Mitrovice uđe u severnu i protera Srbe. To su bili žestoki sukobi, bilo je i mrtvih. Albanci su gađali Srbe i snajperima. To iskustvo nas uči da ove pretnje treba ozbiljno da primimo – rekao je Drecun.

Izvor: Kurir M. R. / Foto: Printscreen Youtube

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *