NOVO ČUDO OSTROŠKOG SVETITELJA: Isceljenje od tumora vilice

Među stotinama svjedočenja, koja su blagodarni poklonici ostavili u Manastiru Ostrogu, nalazi se i sljedeće potresno svjedočenje (ispisano teško čitljivim rukopisom) jedne majke o tome kako je Sveti Vasilije iscijelio njenu kćer od tumora vnlice:

Slava Tebje Gospode, slava Tebje! Stojim u redu na jutarnjoj molitvi baš kako je moja ćerka to i sanjala.

Kada je obolela, počela je puno da je boli glava. To je bio jako veliki bol i ona mi je jednom rekla: „Mama, mene boli glava toliko da ne mogu bol više da izdržim.”

 

Ja sam ćerki zakazala pregled, jer sam poznavala jednog čuvenog docenta. Tako smo pošle kod lekara, na ultrazvuk.

Kada ju je doktor pogledao na ultrazvuku, nije mu bilo jasno o čemu se radi, pa mi je rekao da verovatno nije ništa stra šno, ali da bi moja ćerka trebalo da ide na rendgen, da se bolje vidi o čemu se radi.

Uradili smo rendgen i pokazali snimak hirurgu, a on ce iznenadio i rekao meni: „Znate” – pošto smo se znali – „ja bit ovo operisao. Bojim se da nije zahvaćena i kost.”
Ja mu zbunjeno rekoh: „Kakva kost?”

„To je neki tumor, ali ne bojte se. Treba da se operiše, ali ja Vam ne bih preporučio da je operišu ovde nego u Engleskoj”.
„Koliko košta ta operacija?”

On kaže: „Ne znam, ali je sigurno skupa”.

Onda sam ja pala u veliku tugu i nikom nisam pričala ništa, nego sam, iz Boleča, u okolini Beograda, gde živimo, išla u Crkvu Svete Petke u Beogradu.

Molila se tamo za svoju ćerku i njoj je ponekad bilo bolje. Molila sam se Svetoj Petki u suzama i imala u sebi neku nadu.

Jednom dok sam odlazila u Svetu Petku, razmišljala kako da nađem toliki novac za ćerkinu operaciju. Tamo sam srela jednog čoveka koji je prodavao ikonice i kupila sam od njega ikonicu Svetoga Vasilija Ostroškog u drvetu.

Kada je moja ćerka videla tu ikonu na zidu u kući, pored ikone Svetog Nikole, Krsne slave naše, upitala me je: „Mama koji je ovo Svetac?”

Ja joj rekoh: „Sveti Vasilije.”
„O, pa ja sam njega sanjala.”
„Kako si ga sanjala?”
„Evo ovako: dolazim i penjem se uz neke stepenice i skupljam neke kamenčiće, a sve sija.

Kod česme stoji Sveti Vasilije i pita me: Šta to radiš? Ja mu kažem: ,Ništa. O, kako je ovde lepo! Kako se zove ovo mesto?’
Sveti Vasilije mi kaže: ,Ostrog.’

,Nikad nisam videla ovako nešto lepo.’
Sveti Vasilije tada reče: ,3naš li ti da si bolesna?’
A ja mu kažem: ,Nisam više kada sam ovde došla.’

A Sveti Vaslije sija sav i kaže: ,Idi i reci mami – ovde ima leka za tebe. Kada ti donese mama svetu vodu ti nemoj samo da se mažeš njome, nego je i pij i ozdravićeš.”‘

Posle nekog vremena, odlučila sam da dođem na Ostrog. I u Ostrogu sam dobila veliki blagoslov od Boga i Svetog Vasilija. I, posle toga, došla sam i drugi put – sa ćerkom koja se krstila u Ostrogu i ozdravila, i sada je potpuno zdrava.

Od tada je prošlo pet-šest godina, u molitvama i pričešćima.
Sveti Vasilije je iscelio moju ćerku. Slava mu i čast, i sad i uvek i u sve vekove! Amin.

Izvor:mojkutak

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *