Plivanje za Krst časni

Versko-sportska manifestacija Plivanje za Krst časni biće i ove godine tradicionalno održana 19. januara, na Bogojavljanje. Krajem prošle nedelje izvučena su imena 33 plivača, od ukupno prijavljenih 75 devojaka i momaka.

Oni će, kao i svake godine morati da obave lekarske preglede na Odeljenju za sportsku medicinu i donesu Blagoslov parohijskog sveštenika. Ukoliko neko od plivača čija su imena izvučena bude imao zdravstvenih problema, umesto njih plivaće njihove „rezerve“. Kao i svake godine, izvučena su imena troje „rezervnih“ plivača. Svi učesnici biće darovani prigodnim poklonima dok će pobednika tradicionalno nagraditi zlatara „Đani“, Grad Kragujevac i Kolo srpskih sestara. Njih 33-oje preplivaće tačno u podne 33 metra što simbolizuje 33 godine koliko je imao Isus Hrist kada je stradao.

Pripreme za Plivanje za krst časni su uveliko u toku. S obzirom da će manifestacija biti održana u subotu i da na jezeru u Šumaricama ima leda, za razbijanje i raščišćavanje zadužena su kragujevačka komunalna preduzeća. Manifestaciju Plivanje za Krst časni, uz pomoć brojnih donatora i kragujevačkih preduzeća organizuju Sportski centar „Park“ i Gradska turistička organizacija dok su pokrovitelji Eparhija Šumadijska i Grad Kragujevac. Plivanje za Krst časni u Kragujevcu organizovala je SVEBOR družina Šumadije u Kragujevcu od 2003. do 2014. godine. Organizator ove manifestacije od 2014. godine je Sportski centar „Park“.

Loading...

Izvor: gtokg

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *